tiistai 15. syyskuuta 2009

12 kuvaa: syyskuu

Syyskuun ainoat sateiset päivät?
Kuva on otettu 4.9.2009 pienellä digipokkarilla (Sony Cyber-shot DSC-W170). Asetuksista en muuta tiedä, kuin että nappula oli ISO-asennossa ja seisoin parvekkeen kynnyksellä.

Päätin lopulta viime tingassa osallistua tähän, kun kävin lukemassa Kameraveneessä olleen keskustelun ja huomasin, ettei tähän tarvitse niin vakavasti suhtautua. Ensin ajattelin, että haaste on vain tosikuvaajille.

Valitsin kohteeksi parvekkeen, koska olen laiska. En halunnut kohdetta, jonne pitää varta vasten mennä. Toinen vaihtoehto olisi ollut Kotkan keskustassa Kirkkokadulla oleva rakennustyömaa, mutta koska se valmistuu jo tänä vuonna, niin ajattelin, että yli puoli vuotta uuden talon julkisivua olisi tosi tylsä aihe.

Kuva on otettu syyskuun alussa, kun vielä näytti normaalilta sateiselta syksyltä. Tänään sama parveke (eri pyykit) kylpee auringonvalossa niin, että pitänee mennä kastelemaan murattia, persiljaa ja villisuolaheinää.

13 kommenttia:

Mari kirjoitti...

Hauskaa, että saatiin toinenkin kuvasarja Kotkasta mukaan! Lisään sinut osallistujaluetteloon.

Mietin, että mistä päin tuo kuvasi oikein on, mutten saanut selvää :-(

Ei tämä juu niin vakavaa ole, "tosikuvaajia" tässä ei olla kukaan. Leikkimielellä, olen jo useampaan otteeseen sanonut, että kunhan paikan samaksi tunnistaa, niin ok. Minun itseni piti laskeskella, että miltä portaalta kuva oikeastaan tuli otettua. Saa nähdä, miten käy, kun tulee oikeat pakkaset, huurtuuko kameran linssi vai hyydynkö minä :-D

Mari kirjoitti...

Se jäi vielä laittamatta, että korjaan tuon MckLinkyn otsikkosi - se teksti siellä on hiukan harhaanjohtava.

Armi kirjoitti...

Hei! Kiitos, että korjaat sen "otsikon". Luulin nimittäin McKlinkyssä ollutta "title"-sanaa otsikoksi - oikein äikänopen tapaan...

Kuva on Ristarilta. Parvekkeeltamme näkyy rivitalon kattoja ja puita. Ajattelin, että on sekä luontoa että ihmisen kädenjälkeä, kunhan itsenäisyyspäivän kynttilät ja jouluvalot ym. ehtivät.

Otin ensin kuvan jääkaapista, mutta ajattelin, etteivät vuodenajat siellä niin paljon näy, vaan samat jugurtit vain kiertävät.

Tosi hienoa olisi tietysti olla meri. Lieneekö kellään?

Mari kirjoitti...

Olen aikanaan asunut yli 15 vuotta elämästäni (lapsena) Ristarilla, enkä tuntenut :-D Ala vai ylä?

Mereltä ei taida olla kuvia, järvikuvia kylläkin, se korvannee edes vähän. Vaan eivät nuo järviasukit tajua kommenttejamme, ettei meri ja järvi ole sama asia, vaikka kumpaisessakin on vettä ;-)

Tuo MckLinkyn termistö on vähän hämäävää, mutta korjaus oli vaan hetken juttu, ei hätää.

Inkivääri kirjoitti...

Kiva kohde seurata koko vuosi:)

arleena kirjoitti...

ISO:n asennossa minäkin kuvaan Sonyllani silloin tällöin. Tosin nyt haastekuva oli automaatilla.

Mukava ajatus parvekenäkymästä. Sitä ei kai ollut muilla. Seurataan.

KooTee kirjoitti...

Kiva, parvetta on hyvä kuvata,
Kyllä siellä vaihtelua riittää ja ulkonäkymässä myös.

Harakka kirjoitti...

Ihan hyvä kuvakohde tämä sinun on!
Itelle helppo, ja silti voi olla vaikka mitä erilaisuuksia siinä, sinne voi itekkin vähän rekvisiittaa laittaa, jos tykkää!

Armi kirjoitti...

Kiitos kaikille kommenteista. Parveke oli vähän kuin sisä- ja ulkovaihtoehtojen väliltä.

Tykkään sisustaa parveketta, vaikka kaikkein mieluiten haluaisin sinne remontin. Remppaa ei kuitenkaan ole edessä, mutta siivousta kyllä ja koristelua. Ette joudu siis näkemään pyykkejäni joka kuukausi.

Minulta meni muuten yli puolen yön, kun tutkin ja kommentoin haasteen blogeja, ja vielä on puolet katsomatta... En valita, sillä kivaa on.

Sara kirjoitti...

This is a fascinating photo. There is so much both inside and outside to observe as the seasons go by.

Anonyymi kirjoitti...

Parveke on vallan mainio paikka, kas kun ei itselleni tullut mieleen tämä...;)

SusuPetal kirjoitti...

Heh, saman tyyppisiä perusteluja sinulla todellakin, mukavuus ennen kaikkea! Minäkin ajattelin myös jääkaapin kuvaamista, mutta aika tylsäksi olisi se kuvasarja tullut samojen tavaroiden kanssa.

Parveke on just hyvä!

Anonyymi kirjoitti...

Eksoottinen seurattava tällaiselle kaupunkielämästä vieraantuneelle. Nuo kasvit varmaan ainakin vaihtuvat...